Werkwijze

Voor informatie:

voordat u een eerste consultafspraak ‘implantologie’ maakt krijgt u informatiedocumenten waarin u uitgelegd krijgt wat er gaat gebeuren in het eerste consult, wat de kosten zijn van het eerste consult en een vragenlijst gericht op uw algehele gezondheid en medicijngebruik.

Eerste consult
Tijdens deze behandeling wordt er een inventarisatie van de gebitsstautus gemaakt, de slijmvliezen, het tandvlees, een functieonderzoek en een rontgenonderzoek uitgevoerd. Bij uitgebreide afwijkingen en bij een wens om een (renovatie) behandelplan op te stellen worden meestal aanvullende mondfoto’s gemaakt.

Op basis van alle informatie krijgt u een ( schriftelijk) behandelplan en begroting. U kunt hierna besluiten of u het behandelplan door ons laat uitvoeren of u ermee wacht, ervan af ziet of vergelijkend “warenonderzoek” uitvoert. Voor het plan krijgt u een nota.

Behandeling
Op basis van het behandelplan wordt een behandelstrategie opgesteld en worden er afspraken met u gemaakt via onze receptionisten : tel. 0184-480104

Nazorg
Na de chirurgische behandeling moet u een aantal gedragsregels in acht nemen.

De informatie is te lezen in onderstaande downloadbestanden

Na het plaatsen van de prothetische voorziening op implantaten wordt u opgenomen in een nazorgtraject. In implantaten kunnen geen “gaatjes”ontstaan maar wel kan het bot rondom implantaten ontstoken raken bij gebrek aan hygiene.

Hierdoor ontstaat krimp van het bot. Dit is te meten en te zien op een röntgenfoto. Om die reden moet een “nulmeting ‘worden uitgevoerd 9 weken nadat de prothetische voorziening is geplaatst en jaarlijks. U bent zelf verantwoordelijk voor het nakomen van deze controleafspraken.

Start typing and press Enter to search